Ik ben natuurgeneeskundig therapeut en geef holistische massages. Mijn specialisme is massages geven bij kankerpatiënten voor, tijdens en na het behandelproces. Ik merk dat veel cliënten niet meer durven te komen omdat ze bang zijn om besmet te worden of bang gemaakt zijn voor andere redenen. Als massagetherapeut weet ik dat aanraken van levensbelang is. Tijdens de gehele corona periode heb ik zonder mondkapje gewerkt. Nog NIEMAND is tijdens mijn massages besmet geraakt. Ik heb een college voetreflex therapeut die altijd met mondkapje werkte. Aan de lopende band had zij cliënten die besmet waren.


Ik weet dat massage geen genezing geeft. Wel weet ik dat het de kwaliteit van leven verbetert. Zowel het fysieke als mentale heeft behoefte aan ontspanning. De massage helpt het contact en het vertrouwen in het lichaam herstellen. Het kan de pijn, misselijkheid, vermoeidheid en slapeloosheid, eenzaamheid. stress en depressie verminderen. Helaas wordt in ziekenhuizen nog steeds weinig ruimte gemaakt voor deze complementaire ondersteuning bij kanker.


Ik ben zelf niet gevaccineerd maar respecteer ieders wens. Ik hoop dat cliënten snel de weg naar mijn praktijk weer weten te vinden. Als ervaringsdeskundige weet ik als geen ander dat deze vorm van aanraking nodig is.


Isolde, natuurgeneeskundig therapeut