Als leerling verpleegkundige sta ik voor positieve gezondheid. Ik werk momenteel met een specifieke doelgroep, die al beschermd binnen de muren wonen.

 Voor een poosje terug hadden we een patiënt die positief getest was op covid. Patiënt verbleef in haar woning en mocht er niet uit. Ondanks dat patiënt was gevaccineerd. Collega’s gingen niet naar binnen. En alles werd bij de deur afgegeven op afstand.

Toen ik kwam, en naar binnen ging heb ik nog nooit iemand zo dankbaar meegemaakt. Even die aanraking, en een luisterend oor. Mondkapje droeg ik ook niet. Ze leven al afgezonderd, dat doet genoeg met ze. Ik zie de mens achter de ziekte, en stoornis die ze hebben. Afzondering maakt mensen juist kwetsbaar en ziek. Positieve gezondheid, daar moeten we ons op focussen. En niet de afwezigheid van eventuele ziekten of virussen.

Door deze situatie is mijn overtuiging om door te gaan en mijn opleiding te behalen alleen maar sterker geworden, omdat ik zo duidelijk voel dat ik nodig ben voor deze mensen en ik er voor ze kan zijn als anderen het af laten weten.

Adeline, leerling verpleegkundige