Nog nooit eerder heb ik de situaties zoals ik hieronder omschrijf meegemaakt en hebben artsen er geen verklaring voor of weten ze niet wat ze met de ziektebeelden kunnen doen. Ik werk als wijkverpleegkundige en kom bij de mensen thuis. Wat ik zie baart mij ernstig zorgen en daarom wil ik mijn bevindingen met jullie delen. 

Een 91-jarige dame kreeg na de 3e prik opeens allemaal rode vlekjes op haar onderlichaam. De huisarts wist niet wat het was en de dermatoloog weg in consult gevraagd. De diagnose was: vasculitis, een auto-immuunziekte. Mevrouw kreeg prednison wat de vlekjes even verminderde maar het keerde terug na het stoppen ervan. Sinds de 4e prik vorige maand  krijgt ze er steeds meer vlekjes erbij. De dokter weet de oorzaak niet, zei ze….

 

Natuurlijk sterven er mensen en worden mensen ziek maar de toename zoals ik die nu zie is echt uitzonderlijk en maakt mij heel bezorgd en verdrietig. 

 

‘Maria’