Nog nooit eerder heb ik de situaties zoals ik hieronder omschrijf meegemaakt en hebben artsen er geen verklaring voor of weten ze niet wat ze met de ziektebeelden kunnen doen. Ik werk als wijkverpleegkundige en kom bij de mensen thuis. Wat ik zie baart mij ernstig zorgen en daarom wil ik mijn bevindingen met jullie delen.

 

Bij één cliënte werd ik in de nacht gebeld omdat ik bereikbare dienst had: haar dochter belde me op dat haar moeder net naar het ziekenhuis gebracht was. Ze was gevallen omdat ze door haar benen gezakt was. Haar gezicht, armen en benen waren helemaal blauw van de bloeduitstortingen en ze zei: ‘Dit is vast van de corona-vaccinatie die heeft ze gisteren om 12 uur gehad…’

Dat ze helemaal blauw was, was al opmerkelijk omdat dat wees naar een erge bloedingsneiging. Ze kreeg een hersenscan en daarop waren twee tumoren te zien volgens de artsen. Na 6 weken revalidatie bleek mevrouw weer te kunnen lopen. De uitval was opgeheven en een scan wees uit dat er nog 1 kleine tumor zat – dat was ook weer heel opmerkelijk, omdat ze geen behandeling had gekregen. Mijn idee was dan ook, dat het om 2 bloedingen in de hersenen ging, die langzaam opgeruimd werden.
Toen ze na 6 weken thuiskwam, zei ze al, dat de artsen hadden gezegd, dat ze de zomer mogelijk niet meer zou halen. En dat is uitgekomen: in de weken erna kreeg ze steeds weer blauwe plekken, beide kuiten opeens helemaal blauw en op een ochtend is ze gevonden door een collega. Ze lag op de grond. Een hersenbloeding opnieuw? Het is niet uitgezocht….

 

Natuurlijk sterven er mensen en worden mensen ziek maar de toename zoals ik die nu zie is echt uitzonderlijk en maakt mij heel bezorgd en verdrietig.

 

‘Maria’