Ik deed met heel veel plezier mijn werk, namelijk medische voetzorg verlenen aan huis en dan met name de ouderen voetzorg. Ouderen die lastig naar een pedicure toe kunnen gaan, ervaren dit doorgaans als een enorme uitkomst en daarom ook zo dankbaar werk om te doen. Helaas moest ik dit jaar stoppen vanwege ziekte. Omdat ik nog op sites te vinden ben wordt ik nog wel eens gebeld.

Zodoende belde er dus een poosje geleden een mevrouw of ik nog een plekje vrij had om te komen want jaaa…… klonk het verbolgen “mijn eigen pedicure wil zich niet in laten vaccineren dus ik sta niet toe dat zij mij nog behandeld “

Echt waar ik wist niet wat ik meemaakte en schrok enorm van dit telefoontje alsof het vaccin 100% veiligheid geeft, en totale uitsluiting. Ik dacht die pedicure is misschien al haar cliënten binnenkort kwijt?
Nu moeten jullie weten dat in mijn vak al jaren gewerkt wordt met mondkapjes, plastic schorten, handschoenen, haarnetjes en 80% alcohol om je werkgebied te reinigen maar goed ik heb mevrouw gezegd dat ik niet in staat ben om te werken wegens ziekte en tevens ook niet gevaccineerd ben en ook niet van plan ben dit te doen. Jullie begrijpen dat het gesprek gauw afgelopen was.

Later ben ik door nog een cliënt gebeld of ik al gevaccineerd was. Na dit telefoontje was ik echt geschokt en had ik medelijden met mijn collega pedicure. Ik dacht meteen: wat voor gevolgen zal ze nog meer ondervinden en hoe heeft het haar geraakt? Helaas vergat ik te vragen naar de naam van deze pedicure anders had ik haar misschien even kunnen bellen en steun betuigen of zou ze onder deze druk toch gezwicht zijn voor het vaccin?

Daarom ben ik blij dat ik deze site gevonden heb want ik loop hier al een tijdje mee. Hoe kunnen mensen ineens zo bang en hard worden. De overheid heeft hier een grote rol in gespeeld en alle eenzijdig nieuws verhalen op de tv. Ik ben er verdrietig van maar ook gewoon opgelucht!!! dat ik mijn werk niet meer doen kan. (Echt een vreemd gevoel)
Ik zou die afwijzing van mijn cliënten gewoon niet aankunnen denk ik.

Dank jullie wel voor dit plekje op deze site om mijn verhaal te mogen doen.
En heel veel sterkte voor alle zorgverleners die het ook zo moeilijk hebben door hun “vrije” keuze niet gevaccineerd te zijn.
Hopelijk komen er andere tijden

‘Cindy’ pedicure