Ik werk in het ziekenhuis op een medisch psychiatrische unit. Wat ik de laatste tijd zie is het overmatig testen. Dit geeft veel stress bij zowel patiënten als bij verpleegkundigen. Als één patiënt hoest, wordt direct de halve afdeling getest en scheurt men met bedden over de afdeling om patiënten in isolatie te plaatsen. Als een patiënt positief test moet deze over de gang onder een laken (inclusief hoofd) en een ffp2 MNM op richting de radiologie. Het werk is er niet leuker op geworden. Er is een ernstig personeelstekort waardoor er een onmenselijk beroep gedaan wordt op de verpleegkundigen die er wel zijn.
Vaccinatiebeleid is helemaal om te huilen. Personeel wordt niet op de hoogte gehouden en er wordt niet geïnformeerd over procedures. Dit maakt dat er ook geen duidelijkheid is wat consequenties zijn als je je niet wil laten vaccineren.
Kritiek op testen, vaccineren en omgaan met patiënten die zaken als dit weigeren, wordt afgedaan als: je moet gewoon schikken, dit is nou eenmaal het beleid.

Jonna- verpleegkundige