Middels dit schrijven wil ik een stem geven aan de mensen met een verstandelijke beperking. Ik ben moeder van een 34 jarige vrouw met autisme en een verstandelijke beperking. Zij woont in een zorginstelling .

De stem die ik wil geven aan deze mensen is dat zij overgeleverd zijn hun ouders/mentoren die voor hun beslissen wat goed voor ze is. Ik ervaar dit zelf als een verstrekkende inbreuk op haar lichamelijke integriteit, zij kan immers niet zelf beslissen. Waar doe je dan als ouder/mentor goed aan? Wat voor jou het beste is/lijkt hoeft niet voor haar het beste te zijn. Hoe maak je deze afwegingen? Waarop baseer jij je afwegingen? Et cetera. Dit is een hele zware taak en ik probeer deze naar eer en geweten vorm te geven.

Met betrekking tot de Covid19 injecties heb ik mij op allerlei manieren laten informeren. Gelukkig kom ik zelf uit de zorg en weet veel. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat deze mensen massaal geïnjecteerd worden zonder informed consent? Veelal hebben deze mensen ouders op gevorderde leeftijd die “bang” zijn om ziek te worden of dood te gaan en dat is heel begrijpelijk. Maar om jouw angst voor…. De reden te laten zijn om je kind te laten injecteren dat gaat te ver! Ik bemerk bij mijn dochter een totale afwijzing van andere ouders naar ons toe omdat wij haar niet willen laten vaccineren nog testen. Ze is lichamelijk gezond en heeft niets te vrezen van Covid19.

Wat ik met dit schrijven wil bewerkstelligen is dat mensen hierover gaan nadenken ook het zorgpersoneel wat niet kan begrijpen waarom een ouder/mentor niet overgaat tot toestemming om te injecteren of testen. Weet dat dit in ieder geval in mijn geval zeer wel doordacht is, dus graag wat meer respect naar iemand met een andere gefundeerde mening.

Een bezorgde moeder