Harmen is een man van 53 en woont in een woonvoorziening voor verstandelijk beperkten. Harmen heeft de jaren hiervoor zelfstandig gewoond in een flat en kreeg ambulant hulp bij zijn verzorging. Harmen heeft het denkniveau van een 12 jarige en kijkt graag naar mooie dames om hem heen.
Moeder (87 jaar) regelt het papierwerk voor Harmen. Hij wil graag op zijn appartement blijven. Volgt zo nu en dan het nieuws en verteld dat hij blij is als de prik komt. Toch vind hij het vreemd dat er op de NOS verteld wordt dat je aan de prik dood kan gaan. Harmen heeft deze week zijn jongere zus van 50 verloren. Een gezonde zus die plots een hersenbloeding kreeg. “Ze hebben haar organen eruit gehaald toen ze nog leefde en mocht ze erna rustig sterven. Het was haar wens”, verteld Harmen me, dus dan is dat zo.
Harmen gaat toch twijfelen over de vaccinatie en heeft met ouders en mentor gesproken. Een dag later is Harmen toch blij dat hij de prik krijgt en heeft deze inmiddels ontvangen. Je moet het zekere voor het onzekere nemen verteld hij me stoer. Harmen begrijpt niet dat er begeleiders zijn die de prik niet nemen. Dan praten wij hier maar niet meer over Harmen. Als jij gelukkig bent, dan vind ik het goed.