Hallo lieve mensen,
Graag wil ik mijn ervaring uit het ziekenhuis waar ik werk met jullie delen. Ik werk op een acute afdeling waar patiënten gepland en met spoed via ambulancedienst worden binnengebracht.


Nu de prikken in zo’n grote mate zijn gezet in Nederland merk ik op dat er meer jonge patiënten (vanaf 35 jaar) op mijn afdeling komen met problemen die zeer goed kunnen passen bij een bijwerking van deze experimentele prik. Ik zie Non-STEMI’s (pijn op de borst zonder ECG afwijkingen, red), flink verhoogde troponines (bloedwaarden die hartschade aantonen, red.) en schone coronairen (vaten in het hart, red.). Dit is de groep mensen met een myocarditis/pericarditis.


Als ik dit aangeef aan de gespecialiseerd arts die op dat moment zorg draagt voor de patiënt, zegt deze vaak: ‘Ja dat kan inderdaad daarvan komen’, maar er wordt niks tegen de patiënt zelf verteld. Helaas wordt niet standaard naar prikstatus gevraagd bij binnenkomst in het ziekenhuis. Er is geen opdracht gegeven om mogelijke bijwerkingen te monitoren dus gebeurd het ook niet. En voor de behandeling maakt het voor alsnog niet uit wat de prikstatus is want de behandeling blijft hetzelfde dus lijkt de interesse er niet te zijn. Er zal dus pas meer inzicht komen als de cijfers na maanden eindelijk geanalyseerd gaan worden en bepaalde zaken eruit zullen springen. Of ze dan wel de link zullen leggen tussen de prik en de toename van bepaalde aandoeningen weet ik niet.


Iedereen op mijn afdeling heeft de experimentele prik genomen. De meesten met twijfel voor hun eigen gezondheid maar doorslaggevend om het toch te doen waren redenen als: ‘groepsimmuniteit; op vakantie gaan naar het buitenland; geen gedoe willen en ‘het zal wel veilig zijn’.


Bijna iedereen heeft bijwerkingen gehad die de overheid als mild omschrijft nl: 40 graden koorts, hevige pijn in de arm en ziekmeldingen voor 1 a 2 dagen. Een collega heeft vlak na de prik corona gekregen, een ander kreeg 2 maanden na de 2e prik corona, een collega heeft nu te kampen met ziekte van Lyme zonder dat ze door heeft gehad een tekenbeet te hebben gehad en een andere collega heeft een flinke longontsteking gehad in de zomer. Ons vaste team bestaat uit tien collega’s! Iedereen hoor ik hoesten en klagen over allerlei gezondheidsklachten terwijl dat voorheen niet zo was. Niemand is echt fit. Ik ben de enige die door twijfel over de experimentele techniek niet is gezwicht om de prikken te nemen.


Nu een paar maanden later ben ik daar heel blij om. Ik voel me prima! Ik heb mij goed voorbereid met vitamine C en D en zink. Verder doe ik aan ballet en yoga. Ik heb geen overgewicht en eet met name biologisch. Ik probeer met een kritische blik te kijken wat er nou allemaal gebeurd. Het grootste probleem op dit moment is de enorme tekorten aan gespecialiseerd (IC) verpleegkundigen in het hele land. Daardoor worden er bedden gesloten en is er geen plek meer voor niet acute zorg. Ook geprikte mensen worden opgenomen. Het zijn niet alleen ongeprikten.


Er is vanuit de regering niets gedaan in het afgelopen 1,5 jaar om in ieder geval de IC verpleegkundigen die er waren te behouden. Vorig jaar waren er al tekorten, maar die zijn nog groter geworden door toename van uitstroom en hoog ziekteverzuim.
Vanaf afgelopen mei/juni heeft van Dissel gezegd dat het virus een endemische ziekte is geworden, dus waarom deze destructieve maatregelen? We zullen moeten anticiperen op deze zorgvraag en de leegstaande ziekenhuizen optuigen en daar de corona opvang doen. De verpleegkundigen en artsen die de zorg hebben verlaten weer proberen te verleiden om te komen werken met betere arbeidsvoorwaarden. Zorgpersoneel wil gehoord worden want daar heeft het voor verpleegkundigen vaak mee te maken dat ze de zorg verlaten.


Nu doen we weer hetzelfde als een jaar geleden door onwetenschappelijke maatregelen weer in te voeren, een QR code toe te voegen die geen garantie geeft op gezondheid en door een groep aan te wijzen die de schuldige is van het probleem waar we net als vorig jaar nu weer in zitten terwijl nu velen gevaccineerd zijn. Wat zegt dat over deze prik?


Daarbij weten we dat de betrouwbaarheid van de PCR test volledig afhankelijk is van de cycli die wordt gebruikt. Hoe hoger die is, hoe onbetrouwbaarder de uitslag. Toch worden die hoge Ct waarden nog steeds gebruikt. Wat zegt dat over alle cijfers van positief geteste mensen? Gaat het echt om de volksgezondheid?


Hopelijk gaan steeds meer mensen door deze verhalen inzien dat het niet klopt wat er gebeurd en gaan ze vragen stellen. Iedereen die dit leest: bedankt! Ook al denk je dat je niets kunt doen, niet toegeven aan de indirecte dwang is al heel veel!


Klara, verpleegkundige hartbewaking