Ik werk sinds voorjaar 2021 voor de GGD als bron- en contactonderzoek medewerker. In de loop van de tijd begon het mij steeds meer op te vallen dat ik voornamelijk gevaccineerden aan de telefoon had die positief zijn getest.
Ik ben toen een tijdje gaan bijhouden of de index (degene die besmet is) die ik moest bellen gevaccineerd of niet gevaccineerd is. Dit heb ik een tijdje volgehouden met als resultaat: 82% van degenen die positief zijn getest die ik moest bellen, waren gevaccineerd!

Ook viel mij op dat gevaccineerden ernstigere klachten hebben dan ongevaccineerden, tenzij de ongevaccineerden een onderliggende ziekte hebben. Vaak hebben ongevaccineerden een paar dagen symptomen maar niet heel erge, en bij gevaccineerden duurde het langer voordat de symptomen over waren (die vaak ook erger waren).

Ik ben nu gestopt met bijhouden, maar zoals het er nu op lijkt, is het hetzelfde gebleven of zelfs ietsje erger geworden.

‘Sam’, GGD medewerker