Ik werk nu 4 jaar in de kraamzorg en sinds corona heb ik in nog geen ÉÉN gezin een mondkapje op hoeven zetten. Ik heb gemerkt dat in al de gezinnen waar ik zorg gaf er ongeveer hetzelfde werd gedacht over alle corona regels… dat vond ik wel frappant, ik denk dat je dan wel kunt stellen dat de stellingen die je vaak hoort vanuit de media, dat de meeste mensen het eens zijn met de corona regels, toch misschien niet helemaal kloppend zijn.
Ik spreek dus veel verschillende mensen uit verschillende beroepsgroepen, dus ook veel mensen die in de zorg werken.
Ik hoorde verhalen van bv een arts (kraamvrouw waar ik kraamde), haar taak was om met collega’s te bekijken wie er wel naar de IC kon om daar verzorgt te worden en wie niet, en zij zei dat je er gewoon voor moest zorgen dat je geen obesitas hebt en gezond leeft. Zij gaf aan dat mondkapjes niet helpen, die hoefde ik dus ook niet op in haar gezin.
Een verloskundige die ook vond dat de regels veel te extreem waren.
Verpleegkundigen die aangaven het ook oneens te zijn met de regels, en zich ook niet wilde laten vaccineren.
Laatst was ik nog in een gezin waar de vader politie agent was, ook daar geen mondkapje enz nodig.
Wat zegt dit over de geluiden in de media? Kloppen die wel? Staan echt zo veel mensen achter de maatregelen?
Ik stop met de kraamzorg om allerlei redenen, daarvan is bovenstaande er één; ik wil geen vaccin, en ben bang dat ik de druk vanuit mijn bureau ga krijgen. Dat wil ik voor zijn.

Ramona-kraamverzorgende