Ik ben tweedejaarsstudent op een medisch gerelateerde opleiding. Vanaf maart 2020 tot nu hebben wij studenten perioden gehad waarin wij volledig online onderwijs kregen en perioden waarbij we voornamelijk online onderwijs en een avondje per week praktijkonderwijs ontvingen. Voor een studie die voor een groot gedeelte praktisch is, krijgen we veel te weinig goed praktijkonderwijs. Daarnaast is de kwaliteit van de rest van het onderwijs erg slecht, dit komt door het online onderwijs.


Op de hogeschool moeten we nu verplicht continu een mondkapje dragen. In het begin moesten we zelfs een scherm én een mondkapje dragen. Ik ben door de maatregelen tijdens een les flauwgevallen wegens zuurstofgebrek door het mondkapje. Mede hierom kreeg ik van mijn huisarts een medische verklaring met daarin een vrijstelling van het mondkapje.
Met die medische verklaring ben ik daarna naar mijn lessen gegaan en werd ik niet toegelaten tijdens een paar lessen. Hoogleraren hebben tegen mij geschreeuwd dat ik een mondkapje moest dragen of anders de les uit moest. Ik ben een aantal keer voor mezelf opgekomen maar het was niet te doen. Ik werd zeer onheus behandeld.

Omdat ik steeds weigerde een mondkapje te dragen, heb ik van de teamleider van mijn studie een mail gehad met de keuze waarin ik moest kiezen tussen het dragen van een mondkapje tijdens de lessen of dat ik moest stoppen met mijn studie.


Uiteindelijk heb ik toch gekozen voor mijn studie en het dragen van een mondkapje. Nu heb ik tijdelijk een pauze genomen van mijn studie en ga ik niet meer naar de lessen.
De sfeer bij mij op school werd ook steeds grimmiger, mijn school heeft namelijk bewakers ingehuurd om de corona maatregelen te handhaven. We zijn een aantal keer op brute wijze uit elkaar gehaald.


Als het in de zorg er ook zo aan toegaat moet ik er nog over nadenken of ik überhaupt de zorg nog wel in wil. Ik ben erg aan het twijfelen of ik nog wel door wil met deze studie. Ook vind ik de zorg een stuk minder aantrekkelijk geworden. Dus ik weet nu niet meer wat ik moet doen.