Vanmorgen was ik aan het werk in de wijk. Ik kwam bij een man van 83. Hij was de avond ervoor gevallen, maar met behulp van zijn vrouw nog in bed gekomen. Deze ochtend kon dhr. niets. Zijn heup deed pijn en staan kon dhr. niet. De huisarts heeft dhr. ingestuurd naar het ziekenhuis. Dhr. kon die ochtend nog een röntgenfoto laten maken in het ziekenhuis en werd opgehaald met een ambulance. Dhr. kwam in de middag terug en het bleek dat zijn heup gekneusd was. Mijn collega ging naar het echtpaar toe en kreeg te horen dat dhr. op de terugweg van het ziekenhuis naar huis, met de ambulance naar de GGD is geweest, op verzoek van de artsen om een 3e prik te halen……. de mond is ons opengevallen. Dhr. is al erg kwetsbaar, heeft pas een darmbacterie gehad, waardoor weken diarree, heeft vorige week een teenamputatie gehad en is erg zwak.


Vanavond contact gehad met mijn collega die nu aan het werk is. Dhr. is doodziek, zijn gelaat is geel, dhr. heeft koorts en is erg benauwd (is al bekend met COPD).
Ik heb zeer het vermoeden dat dit door het 3e vaccin komt, mijn collega ook, die overigens minder sceptisch is over het beleid. Ook zij snapt niet waarom dhr. vandaag zijn vaccin moest halen.
Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat ik erg bezorgd ben over hoe het nu gaat! Kwetsbaren met een ambulance naar de GGD laten rijden na een ziekenhuis bezoek? Hoever moet dit nog gaat!


‘Jessy’, thuiszorgmedewerker