Ik werk in een begeleid woon/zorg locatie binnen GGZ. Half januari 2020 wordt één van onze cliënten toenemend benauwd. Ze is er mee bekend, heeft COPD, astma en Tietze. Het laatste vlamt enkele keren per jaar een keer op waarmee ze naar de huisarts gaat, een AB kuurtje met prednison krijgt voorgeschreven en daar van opknapt.

Wat wil nou het geval: Let wel het is 14 Januari en Corona is nog niet wereldkundig. Mw. komt terug met het bekende kuurtje en het advies zich 14 dagen te isoleren van anderen en twee meter afstand van anderen te bewaren. Je zult geloven dat ik dat een vreemd advies vond tot het nieuws in Februari ons land binnen druppelde. Vanaf dien ben ik gaan onderzoeken waarom mw. toen ter tijd dit advies had gekregen en kwam al spoedig terecht bij de WHO. Tot mijn verbazing las ik dat in 2009 een Pandemie een totaal nieuwe definitie had gekregen en tot mijn nog grotere verbazing las ik dat er een totaal nieuwe definitie voor groepsimmuniteit was vastgelegd namelijk groepsimmuniteit door vaccinatie.

Jullie begrijpen dat ik met een gezonde achterdocht kijk naar deze pandemie, het nieuws al spoedig zag als propaganda en van de ene in de andere verbazing terechtgekomen ben door het nieuws wat onze overheid naar buiten brengt en de daarbij behorende maatregelen. Ik vergeet nooit het bericht van onze minister president Rutte: 1,5 meter, schud geen handen, was je handen regelmatig. Er gingen heel veel bellen rinkelen en niet veel later zijn de maatregelen voor iedereen een feit.

Shares