Afgelopen week had ik een avondroute en kwam ik bij een cliënt Deze dame stond heel sceptisch tegen over de corona en geloofde er eigenlijk niks van. Ze heeft ook al die tijd aangegeven dat zij zich niet wilde laten testen. Tot mijn verbazing las in het dossier dat ze zich had laten testen. Volgens het beleid van onze thuiszorg, moest mevrouw tot de uitslag bekend was aan het eind van de route en moesten we beschermd naar binnen. Dit wilde ze niet en ze heeft de zorg afgezegd tot de uitslag bekend was. Ik kwam daar tijdens de avonddienst en ze had de tranen in de ogen staan. Toen ik vroeg wat er aan de hand was barstte ze in huilen uit. Ze had die test niet willen doen, maar is gedwongen door een collega (die erg bang is) om een test te laten doen. Mevrouw had de avond ruzie met haar gehad ze had aangegeven dat ze dit niet wilde. Toen heeft mijn collega gezegd: ‘als jij je niet laat testen, kom ik niet meer bij je’. Mevrouw had aangegeven: ‘dan donder je toch op’. Maar door de druk die bepaalde collega’s erop zette heeft ze zich maar laten testen om van het gezeur af te zijn. (Ze was 1 dag niet lekker, was wat verkouden geweest) Toen ik haar vroeg of ik hier wat mee moest doen, gaf ze aan dit niet te willen, omdat ze bang is dat de collega’s haar anders gaan benaderen. Ik heb haar aangegeven dat ze ten alle tijden bij mij mag komen als ze haar verhaal kwijt wil. Ze bedankte me en ik kreeg een dikke knuffel van haar.