Ik ben bewust niet gevaccineerd en draag bewust in mijn privé leven geen mondkapje (ook nog nooit gekocht).
Niet om dwars te doen of om op te vallen maar om bij mijzelf te blijven en niet mee te gaan in deze bizarre gekte van weleens waar kuddegedrag.


Ik werk nu ruim een jaar met covid patiënten op de covid afdeling maar ook als buddy op de IC en SEH heb ik kortdurend gewerkt. Ik ontken covid niet. Maar voor het gros van alle mensen is dit virus niet gevaarlijk. We zien in de ziekenhuizen natuurlijk de heftigste situaties. De meeste mensen met een hoog BMI of onderliggend lijden.
Ik zie zowel gevaccineerde patiënten (tot 3 maal toe inmiddels) als ongevaccineerde patiënten. Ik maak mij oprecht zorgen hoe het in de toekomst zal gaan. Met het oog op Oostenrijk en Israël die op ons voorlopen is onze toekomst zorgelijk. We hebben in de hele zorg personele problemen. Personeel loopt weg uit de zorg, komen in de ziektewet en er is weinig nieuwe aanwinst.
Waarom gaat er zoveel geld naar BOA’s en GGD test straten en niet naar de zorg? Waarom moet de hele maatschappij op slot? De gevolgen hiervan zijn niet te beschrijven. De impact hiervan is onomkeerbaar.


Laten we accepteren dat covid onder ons is en laten we hiermee leren leven.
Laten we wat er nu gebeurd in Nederland toe? Een tweedeling in de samenleving? Een QR code die gewoon actief blijft bij een positieve uitslag? Mensen en kinderen uitsluiten? Verschillende ingangen voor gevaccineerde en ongevaccineerde?
Laten we na blijven denken waar onze normen en waarden liggen. Laten we als burgers niet andere burgers controleren op een QR code. We moeten hier echt mee stoppen het maakt onze hele samenleving kapot!


Ik ben ruim 10 jaar verpleegkundige en ik heb nog nooit onderscheid gemaakt tussen de diversiteit aan patiënten. Verschillende geloofsovertuigingen, diverse culturele achtergronden, hoog BMI, roken, verslaving etc. Het heeft nooit uitgemaakt. Een crimineel met schotwonden of de burgermeester het maakt niet uit. Nu wordt ik steeds geconfronteerd met de vraag of de patiënt gevaccineerd is of niet. Hoezo maakt dit nu wel ineens uit? Discriminatie wordt niet geaccepteerd, waarom accepteren we deze vorm van discriminatie dan wel?


Laten we accepteren dat iedereen de dingen doet met de goede redenen. Ongetwijfeld hebben we in de basis dezelfde intenties.
De een laat zich vaccineren om bijvoorbeeld het goede voorbeeld te geven op het werk, voor de kinderen of omdat je denkt dat je het juiste doet.
Diezelfde redenen heb ik ook maar dan juist om het vaccin niet te nemen.
Iedereen is voor mij vrij om een vaccin te nemen, om een mondkapje te dragen (als ze echt geloven dat dat effectief is) of om 1.5m afstand te houden etc. Maar het verplichten hiervan is niet normaal!
Het is niet oké om mensen uit te sluiten. Hoe gaan we om als onze naasten zonder vaccinatie uitgesloten worden. Gaan we het normaal vinden dat de kinderen straks niet naar school mogen komen als ze niet gevaccineerd zijn? Of de sportschool of supermarkt niet meer in mogen komen? Want dat is wat er gaat gebeuren!
Ik denk dat we met ons allen beter voor onszelf en voor elkaar moeten gaan zorgen. Meer gericht op leefstijl, gezondheid, plezier en geluk.


Voorkom de tweedeling, STOP de QR, samen staan we sterker.
Ik vertrouw op mijn eigen gezondheid, test niet zonder klachten en neem geen (experimenteel) vaccin.
Stop deze waanzin en angstcultuur. Stop de QR! Leef in vrijheid, samen!


Nadia, verpleegkundige ziekenhuis