Als ik kijk in het patiënten dossier kan ik niets vinden waar staat of een patiënt wel of niet gevaccineerd is, wanneer dat was en met welk vaccin. Wat mij wel is op gevallen is dat het
inmiddels bijna een standaard vraag is door de ambulance en op de Spoed Eisende Hulp. Het wordt alleen niet vastgelegd in het dossier of op een structurele manier in een samenvattingsbrief genoteerd. Er is geen protocol voor het registeren van de vaccinatiestatus van een patiënt op de Spoed Eisende Hulp. Als mensen aan mij vragen of hun klachten komen door het vaccin ben ik heel open en zeg: ‘dat zou heel goed kunnen’, maar er is waarschijnlijk geen arts die dat zal bevestigen. Ik weet niet hoe de artsen hierin naar de patiënten reageren omdat die vraag niet in mijn bijzijn aan een arts is gevraagd.

‘Linda’ hartlaborant ziekenhuis