Ik heb iets wat ik al een tijdje kwijt wil. Ik werkte tot zeer recent bij een Huisartsenpost als Triagist. In februari werden onze collega’s die het wilden gevaccineerd met de overblijfsels van de vaccinaties overdag. Dat waren dan de Moderna en Pfizer. Veel werden ziek, heel ziek. Artsen waren tegelijkertijd ziek en praktijken zaten met problemen. Maar ook de reacties bij mijn collega’s logen er niet om. Tot anafylaxie en wegraken na het vaccineren aan toe.

De weken nadat de bevolking zich kon laten vaccineren werd het pas echt bizar. Nog nooit belden zo vaak mensen met pijn op de borst, status epilepticus, wegrakingen, vermoedelijk CVA of andere gekkigheid. Ook collega’s uit het ziekenhuis die Janssen hadden gehad , ik lieg niet, in grote getale door de scan gingen vanwege hevige hoofdpijn na vaccinatie. Heel veel meiden die niet meer menstrueren sinds de prik, vrouwen met miskramen….Zo gek zelfs dat de meldkamer bij het inzetten van een ambulance wel eens zei: “Pfizer zeker?”.

Onvoorstelbaar en niet te bevatten dat het grootste deel van mijn collega’s het negeerden. De angst waarmee de patiënt zich meldde. Dat ze zelf zeiden: ik wilde het vaccin eigenlijk al niet maar de druk van werk/familie/omgeving heeft de doorslag gegeven. Daarnaast werd een hevige reactie van het lichaam door veel collega’s gezien als ‘ dan doet je immuunsysteem zijn werk’. Ik heb werkelijk geen idee hoe dit mogelijk is gemaakt allemaal. Hoe het kan dat men zo vreemd is gaan denken.

Ik ben niet gevaccineerd, meer collega’s met mij. Ik ben ook niet onder druk gezet door de huisartsenpost maar dat moment gaat ongetwijfeld komen. Wat ik oprecht niet begrijp is dat het zo ver kan komen. Hoe is het mogelijk dat er zoveel zorgmedewerkers zijn die dingen zien die echt niet kunnen? Wat mij betreft moeten we echt in actie komen… Verpleegkundigen, doktersassistenten, verzorgenden, helpenden…. Iedereen. Dit kan echt niet langer zo en wij laten het zelf ook toe. Het klopt niet! Ik ben niet ongezonder dan de rokende, obese buurman die wel zijn vaccinatie heeft gehad. Het doet me oprecht veel pijn.

‘Tessa’, Triagist Huisartsenpost